Semestra i Hedströmsdalen

I nästan varje familj kommer diskussionen upp var man ska åka på semester. Det har nästan blivit en hysteri att man måste semestra utomlands. Alla måste till exempel åka till Grekland, Thailand med mera, och många gånger är ett av argumenten att få se naturen. Visst kan det även röra sig om att se olika kulturer, men i grund och botten så åker man på semester för att koppla av.

En rekommendation: ta en semester i Sverige. I ditt eget hemland finns det otroligt vacker natur. Det är faktiskt något som man glömmer bort, då man ofta blir hemmablind.

Ett riktigt guldkorn är en tripp till Hedströmsdalen. Här kan du verkligen låta ditt inre få återhämta sig, och fylla på ny energi från den otroligt vackra naturen i till exempel reservatet. Du kan till exempel ta in på Malingsbo Camping, dels får du då en viss del bekvämlighet, samtidigt som du inte behöver stressa dig igenom semestern för att hinna med allt. Om du inte känner för att ligga på en camping, så finns det flera bed and breakfasts att välja mellan, och även hotell på bra avstånd.

När du nu har hittat ett boende för semestern, då är det bara att bestämma dig för hur du vill spendera tiden dessa dagar. Det finns ju trots allt lite olika aktiviteter att välja mellan.

Ett måste är att besöka Gråtbron, Hedströmsdalens naturreservat. Detta är verkligen “healing” för själen. Du kan vandra genom reservatet och njuta av lugnet och en otroligt vacker natur. Släpp tekniken för en dag, bara ta in naturens storhet som en mental återställning.

När du har slappat en dag i reservatet kan du alltid bege dig iväg på en fisketur. Dock är det mesta fisket i Hedströmmen bundet till flugfiske, men om du aldrig provat på det förut, så kanske det är läge nu för det. Alternativt kan ni hyra kanot eller kajak för en lugnt stund ute på Hedströmmen.

Oavsett hur du väljer att lägga upp semestern här, så kan man garanterat återställa kropp och själ för att orka med vardagen igen då semestern är slut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *